Irodáink:
4400 Nyíregyháza, Dózsa György utca 27.
4026 Debrecen, Péterfia utca 2.

Adótanácsadó, adószakértő szolgáltatások

Az adózással kapcsolatos ügyek jelentik az egyik legnagyobb kihívást a jogász szakmában az összetett jogszabályi környezet miatt. Ügyvédi irodánkban adószakértő szemmel válaszoljuk meg ügyfeleink adózással kapcsolatos kérdéseit és teljeskörű adótanácsadást nyújtunk a legkülönfélébb adóesetekben.

Adótanácsadó szolgáltatásaink

 

Méltányossági eljárás lebonyolítása

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé méltányossági kérelmet lehet benyújtani, ha fizetési kötelességének elengedését, halasztását vagy egyéb kedvezményeket szeretne igénybe venni. Gyakran adótanácsadó segítségére van szükség, ha az adóhatóság számára alá kell támasztania kérelmét. Ügyvédi irodánk ebben is tud segíteni.

Adószakértő szakvélemény megfogalmazása

Léteznek olyan speciális adózási esetek, amikor szükség van adótanácsadó írásos állásfoglalásra. Ha könyvelési korrigálásra vagy esetenként iratpótlásra van szüksége, akkor jobb eredmények várhatók írásos ügyvédi szakvélemény benyújtását követően.

Adóoptimalizálás

Az adófizetés optimalizálásával csökkenthető az adófizetés mértéke. Késleltetni lehet az adófizetési kötelezettséget, kedvezményeket lehet érvényesíteni, kevesebb ügyintézéssel és ésszerű költségtervezéssel lehet alakítani a vállalkozások működését. Adóoptimalizáló adótanácsadás szolgáltatásunk keretei között megtaláljuk cége számára a legkedvezőbb adózási formát a jogszabályok maximális betartása mellett.

Adóvégrehajtási ügyek

Adóvégrehajtás során kiemelkedően fontos, hogy mindig időben cselekedjünk. Az adójogász számos lehetőséget megláthat a végrehajtási eljárás során a kedvezőbb eredmény elérésére vagy a folyamat megakasztására, hogy időt nyerjen az ügyfélnek. Ugyanakkor ehhez szükséges az adóhivatallal folytatott megfelelő kapcsolattartás is.

Keresse ügyvédi irodánkat, ha adószakértő segítségére van szüksége cégének!