Ingatlan ügyvéd, ingatlan jogász szolgáltatás

Ügyvédi irodánk kiemelt területe az ingatlan jog. Számtalan sikeres eljárást folytattunk le az elmúlt években, köztük egyszerű lakás adásvételt, de összetett eljárásokat is. Ügyvédi irodánk Debrecen és Nyíregyháza vonzáskörzetében nyújt támogatást az ingatlanjog bármely részterületén.
Ingatlan ügyvéd: ha professzionális segítséget keres, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Dr. Bodó Gergely ingatlan ügyvéd: miért válassza ügyvédi irodánkat?

Az ingatlanjog szakértőiként tudjuk, hogy egy ház vagy lakás adásvételi szerződésének megkötése az Ön életének egyik legfontosabb pillanata és pénzügyileg is meghatározó döntése. Érthető, ha Ön biztos kezekben szeretné tudni a procedúra lebonyolítását. Ráadásul az ingatlanvásárlás a jogszabályokban előírtak szerint kizárólag ügyvéd ellenjegyzésével történhet.

Irodánkban precíz és tapasztalt csapathoz fordulhat, akik a folyamat elejétől a végéig teljeskörű tanácsadást nyújtanak azon túl, hogy hitelesítjük Önnek az adásvételi szerződést. Jogi szolgáltatásainkat ügyfélközpontúság jellemzi: úgy gondoljuk, hogy a megoldáscsomagokat úgy kell összeállítanunk megbízóinknak, hogy laikusként is megértsék az eljárás mozzanatait. Ön is bármikor kérdezhet tőlünk és mi legjobb tudásunk alapján igyekszünk választ adni a felmerülő aggodalmakra.

Az ingatlanjogi konzultációkat rugalmasan kezeljük: nem terheljük Önt felesleges találkozókkal, hiszen az a teljes folyamatot lassítaná legyen szó szerződéskötésről vagy épp társasházi jogi eljárásokról. A telefonon és e-mailen történő gyors egyeztetéseket preferáljuk, irodánkban általában csak az első találkozás alkalmával és a dokumentumok hitelesítésekor kell megjelennie a feleknek. Ezzel egyben költséghatékonnyá is tesszük az együttműködést, mivel a személyes találkozások csökkentésével az ügyvédi díj is mérsékelhető.

Ingatlan ügyvédi díjak

Vegye fel velünk a kapcsolatot és segítünk megelőzni a nehézségeket!

Profi ingatlan jogász

Mikor van szükség ingatlan ügyvéd szolgáltatására?

 • Ingatlan adásvétel vagy ajándékozás lebonyolításakor
 • Bérleti szerződések megkötésekor
 • Birtokvédelmi eljárások kapcsán
 • Társasházi jogi ügyekben is szükség lehet ingatlan jogász közbenjárására
 • Haszonélvezeti jogi szerződés megkötése
 • Termőföld adásvétel során
 • Ingatlan adásvétel során felmerülő jogi kérdésekre ingatlan jogász tud teljeskörűen válaszolni

Ha ingatlan adásvételen gondolkodik, mindenképp vegye igénybe egy felkészült ingatlan ügyvéd szolgáltatását. Az ingatlan egy speciális adásvételi eljárás, hiszen nagyon sok pénz múlhat egy apró hibán vagy tévedésen.

Ingatlan jogi eljárások

Az ingatlan adás-vétel menete

1. lépés: Először az ingatlan eladója és a vevő e-mailben megküldik adataikat ügyvédi irodánk részére. Célunk, hogy a lehető leggyorsabban vezényeljük le a folyamatot, ezért mi a személyes találkozóra már előkészítünk minden dokumentumot, ami az adás-vételhez kellhet.

2. lépés: Az aláírással egy időben az ingatlan tulajdoni lapját és a személyes iratokat is ellenőrizzük, ugyanis az általunk előkészített szerződésre így tudunk teljeskörű garanciát vállalni. Ugyan nem kötelező, de technikailag az a legjobb megoldás, ha minden fél egyszerre jelenik meg az ingatlan ügyvéd jelenlétében a szerződés hitelesítéséhez: az eladó, a vevő és esetleg a hitelező képviselője is.

3. lépés: Ha minden fél jóváhagyta a szerződést és nincsenek megválaszolatlan kérdések, akkor ügyvédi ellenjegyzést követően megtörténik a dokumentum érvényesítése.

Milyen költségek keletkeznek ingatlan adás-vétel során?

Az ingatlan eladással és vásárlással kapcsolatban ez szokott a leggyakoribb kérdés lenni ügyfeleink részéről. Mindkét oldalról listába gyűjtöttük a felmerülő költségeket:

A vevő részéről:

 • Adásvételi szerződést ellenjegyző ügyvédi munkadíja
 • Földhivatali eljárási díj
 • Vagyonszerzési illeték
 • Esetleges bankhitelhez kapcsolódó költségek
 • Ingatlan adásvételi előszerződés esetleges díja

Az eladó oldalán:

 • Energetikai tanúsítvány díja
 • Vételárból származó jövedelem adója
 • Az ingatlan esetleges tehermentesítés költsége és földhivatali eljárási díja

További kérdései vannak az ingatlan vásárlással kapcsolatban? Kérjen tőlünk ingyenes ingatlan ügyvédi tájékoztatást!

Kapcsolat