Irodáink:
4400 Nyíregyháza, Dózsa György utca 27.
4026 Debrecen, Péterfia utca 2.

ÓVJA MEG PRAXISÁT A SÚLYOS PÉNZBÍRSÁGTÓL!

A praktizáló orvosok közül sokan kénytelenek lesznek kifizetni ezt, de Ön valószínűleg elkerüli, ha tud a következőkről…

Az egészségügyi szolgáltatók adatvédelmét ellenőrizni fogják

Az Európai Parlament korábban elfogadott egy rendeletet, ami egységesen szabályozza az EU-ban a személyes adatok védelmét, 2018 május 25.-i kezdettel kötelezően kell alkalmazni.

Ez a jogszabály a kötelezően előírt adatvédelemről rendelkezik, pontosabban páciensei személyes adatainak védelméről. Ha rendelője, illetve annak adatkezelése nem jogszabálykövető, akkor komoly pénzbírságra számíthat a közeljövőben.

E rendelet szerint a hatóság maximálisan 20 millió eurós vagy az éves árbevétel 4 százalékának megfelelő összegű pénzbüntetést is kiszabhat adott esetben.
Nyilván, ezt Ön is szeretné mindenképp elkerülni!

Valóban, Önt is érinti ez a rendelet?

A rendelet természetesen az egészségügyi, – különösen – a magán egészségügyi szolgáltatókra is érvényes. Mivel az egészségügyi adat különleges adatnak számít, ezért az adatkezelés védelme az Ön pácienseinek személyes adataira is vonatkozik.

Amennyiben Ön nem egyedül praktizál a rendelőben vagy szolgáltató cégében, valamely orvos kollégájával együtt dolgozik, talán még ettől is többen vannak, akkor az adatkezelés közös.

Ebben az esetben adatvédelmi tisztviselőt kell kinevezni!

Ki az adatvédelmi tisztviselő?

Az adatvédelmi tisztviselő személyét kötelezően be kell jelenteni a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság hatóság (NAIH) felé. Így azok ellenőrzése igen egyszerű, szembetűnő lesz az a kör, akinek kötelező alkalmazni, de nincs bejelentve a nyilvántartásba. Az ellenőrzéskor a hatóság először is egyszerűen megnézi, hogy van-e bejelentve adatvédelmi tisztviselő, illetve ha nincs, akkor a jogsértés azonnal megállapítható.

Az adatvédelmi tisztviselőt szakmai rátermettség, gyakorlat és különösen az adatvédelmi jog szakértői ismerete, valamint az adatvédelmi feladatok ellátására való alkalmasság alapján kell kijelölni.

Miért jó ezzel egy külsős szakembert megbízni?

Aki elvégzi ezeket a feladatokat… – de pontosan mit fog csinálni?

Az adatvédelmi felelősként kijelölt jogi szakemberrel átbeszélik a folyamatokat, aki ezután elkészíti az jogkövető adatkezeléshez a dokumentumokat, átadja, figyelemmel kíséri a változásokat, illetve vállalja a felelősséget!

Az adatvédelmi szakember felelősséget vállal az Ön nyugalmáért! Ne hagyja, hogy a hatóság fogást találjon rendelője adatvédelmén! Sokkal többet veszíthet, mint amennyibe a jogi formulák elkészítése belekerül.

Vegye igénybe orvosi adatvédelem szolgáltatásunkat!

Adatvédelmi tisztviselő szolgáltatásunkkal biztos lehet abban, hogy megspórol egy hatalmas pénzbírságot, ami talán nem éri el kiszabható mértékének felső határát, de magyar viszonyok között súlyos mértékű lesz… – ne felejtse el, hogy ugyanazon szankciók vonatkoznak Önre is, mint egy nyugati, gazdagabb országban praktizáló kollégájára.

Adatvédelmi szolgáltatásunk keretében nyugalmat és jogkövető biztonságot nyújtunk Önnek.
Részletesebben kifejtve ezeket tesszük Önért és cégéért:

Konzultációt nyújtunk a szükséges feladatokról, személyre szabottan – Megbeszéljük működési folyamatait és javaslatot teszünk – Elkészítjük az orvosi adatvédelem önre szabott dokumentációját – Felügyeljük a végrehajtást – Jogkövető mederbe tereljük az adatkezelést – Naprakészen tájékoztatjuk a változásokról, illetve azokat is átvezetjük – Nyugalmat biztosítunk a bírság kockázatával szemben

Ezekért teljes felelősséget vállalunk!

Az Ön adatvédelmi tisztviselője

Dr. Bodó Gergely vagyok, jogászként 2011-től kezdődően kiemelten foglalkozok adatvédelemmel. Az elmúlt években a Bankszövetség adatvédelmi munkacsoportjának tagjaként is dolgoztam.

Óriási öröm számomra, hogy az elégedett ügyfeleink száma folyamatosan bővül, akik közül a legjelentősebbek a referenciák fül alatt megtekinthetőek. Remélem hamarosan közöttük üdvözölhetem Önt is!

Kérjen bővebb információt azzal, hogy kitölti az alábbi űrlapot és a gomb megnyomásával elküldi hozzánk. Kollégánk hamarosan jelentkezik Önnél és megbeszélik a részleteket. Megnyugtató választ fog kapni minden felmerülő kérdésére.

Nem vagyok robot